Möre GK på väg tillbaka efter krisen

Möre Golfklubb lägger snart ett turbulent år bakom sig. Ett år då klubbens framtid stod på spel men som kom att bli en nystart.
Torsås • Publicerad 31 oktober 2011
Foto: Peter Karlsson

Rekonstruktionen förra vintern gjorde att golfklubbens ekonomi sanerades. Därmed var ett problem ur världen. Sedan dess har ett intensivt arbete lagts ner för att utveckla verksamheten.–?Nu har vi fått ner kostnaderna. Nästa steg blir att skaffa nya medlemmar och öka intäkterna. Ska vi överleva på lång sikt går det inte att ligga still, säger ordföranden Lars Ingvarsson.

Efter några årtionden med kraftig expansion har landets golfklubbar vaknat upp i en ny verklighet. Många banor kämpar för sin överlevnad samtidigt som antalet utövare minskar. Möre GK är således inte ensam om sin situation. Att den dessutom haft svårt att attrahera ungdomar och verkar i en liten kommun gör inte saken lättare. Med upp emot 800 medlemmar, varav 350 fullbetalande, är frivilliga insatser avgörande för verksamheten.

–?Vår styrka är att vi har många engagerade medlemmar som aktivt hjälper till att sköta banan, underhålla byggnader och annat runt omkring själva golfsporten. Det stärker dessutom klubbkänslan och den föreningstanke jag anser vi måste bygga på, säger Lars Ingvarsson.

Under helgen kunde han glädja sig åt att en del nya ansikten sökt sig ut på banan. Detta i samband med att klubben i samarbete med Barometern anordnade gratis golfspel för tidningens prenumeranter. De kunde konstatera att trots att almanackan snart visar november är säsongen ännu inte över.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.