Misstänkt hälericentral avslöjad efter polisrazzia

Polisen slog till mitt i natten mot en misstänkt häleriverksamhet. Två personer har anhållits.
Torsås • Publicerad 14 november 2003

Vad som verkar vara en omfattande hälericentral har avslöjats i Torsås kommun. Natten till torsdagen greps en man och en kvinna i 30-årsåldern, båda hemmahörande i Torsås kommun.

Vid en husrannsakan i parets bostad natten till torsdagen hittade polisen mängder av gods. Enligt vakthavande polisbefäl Kent Andersson har en del av godset redan kunnat härledas som stöldgods.

Jobbar för högtryck

Kriminalpolis Stig Svenssom bekräftar att man nu jobbar för fullt för att så snabbt som möjligt se om det finns bevis för att fler av de föremål som hittats

i parets bostad har anmälts som stulna.

Mannen och kvinnan som stoppades i en bil i närheten av sin bostad sent på onsdagskvällen sitter nu anhållna hos Kalmarpolisen. Under fredagen avgörs det om paret ska häktas.

Samarbetar med Blekinge

- Det borde väl bli frågan om häktning i det här fallet. Men man vet aldrig och därför samarbetar vi nu med polisen

i Blekinge för att så snabbt som möjligt få fram fler upplysningar om det funna godset, säger Stig Svensson.

Enligt Stig Svensson har det funnits olika omständigheter som väckt polisens misstankar mot paret och parets bostad. Inkommna tips och mycket stölder i trakten har gjort att polisen haft ögonen öppna lite extra.

Marie-Louise Gravestam
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.