Man åtalas för att ha slagit busande barn

Bus eller godis? Det blev varken det ena eller andra. I stället misshandlades de fyra barnen av Torsåsbon som kände sig störd.
Torsås • Publicerad 22 mars 2006

I början av november klädde de unga, 10-12 år, ut sig i halloweenkläder för att gå ut i Torsås för att lekfullt busa med folk.

Men det som skulle bli något roligt och förhoppningsvis innebära lite godis i påsarna blev inte så trevligt.

- Gubben slängde upp dörren och dunkade mig i bröstet. Alla blev jätterädda och sprang i väg, har ett av barnen berättat för polisen.

Fyra fall "Gubben" är en snart 60-årig man i Torsås. På tisdagen åtalades han vid Kalmar tingsrätt för fyra fall av misshandel.

Efter att ringt på hemma hos mannen två gånger stod barnen färdiga att undra om han ville välja bus eller godis. Men han var inte upplagd för något besök.

Efter att ruskat om och slagit det första barnet i bröstet ska han, enligt stämningsansökan, slagit till en pojke så att han rispades i ansiktet och sparkat de två övriga på benet.

Nekar till brott Det var mamman till två av barnen som gjorde polisanmälan efter att de berättat för henne vad de utsatts för och även visat vissa skador.

Mannen som åtalats nekar till brott. Det enda han medgivit är att han tog tag i den ena pojkens tröja, vilket fick till följd att ungdomarna försvann. Anledningen till sitt agerande har han förklarat med att blev upprörd av gap och skrik utanför fastigheten och att någon sparkade på ytterdörren.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.