Mammor gav goda råd på första tävlingen

- Det killade lite i magen eftersom det var vår första tävling
Torsås • Publicerad 10 november 2003
Ludvig Svensson siktar in sig under överinseende av mamma Petra Johansson. Bakom dem skymtar Jonatan Andersson med sin mamma Marie Brovall. FOTO: JAN ANDERSSON
Ludvig Svensson siktar in sig under överinseende av mamma Petra Johansson. Bakom dem skymtar Jonatan Andersson med sin mamma Marie Brovall. FOTO: JAN ANDERSSONFoto: 

Sjuåringarna Ludvig Svensson och Jonatan Andersson i Järnsida skytteförening var jättestolta på lördagen. Den stora tävlingen i luftgevärsskytte Järnsidaträffen i Torsås sporthall var nämligen de båda bästisarnas premiärtävling.

- Vi är nöjda med resultatet, sade de unga skyttarna efteråt.

De hade gott stöd under tävlingen av sina mammor Petra Johansson och Marie Brovall, som bistod sina unga adepter med goda råd och en del klappar på axeln.

Föräldrar får sitta bredvid

Eftersom det är så unga skyttar är det fullt tillåtet för föräldrarna att sitta bredvid och det kändes säkerligen tryggt för de båda sjuåringarna, eftersom det var massor med folk i sporthallen.

Årets upplaga av Järnsidaträffen, som du kan läsa mer om på sporten, samlade 310 deltagare från ett 30-tal klubbar som tävlade i 17 klasser. 95 av dem kom ända från Gotland. De låg över på Möre hotell och i Kolboda.

Fem skytteförbund fanns representerade under tävlingsdagen, nämligen Blekinge, Kronoberg, Kalmar södra, Kalmar Norra och Gotland.

Alla tävlar på lika villkor

- Det bästa med luftgevärsskytte är att det är en billig

sport och att alla tävlar på

lika villkor, sade Magnus Karlsson, pressansvarig för arrangerande Järnsida skytteförening.

De ynga skyttarna var inte mer än sex, sju år och de äldsta var i 70-årsåldern.

- Så man kan börja som väldigt ung och sluta som gammal. Luftgevärsskytte spänner över många åldrar, sade Magnus Karlsson.

Luftgevärsskytte är det skytte som ökar mest. Det är där som rekryteringen till skyttesporterna oftast sker.

JAN ANDERSSON

jan.andersson@barometern.se

Jan Andersson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.