Lugnande besked till kommunen

Arbetsförmedlingen i Torsås har inga planer på att minska sin bemanning. Det framkom vid ett möte med Torsås kommun på torsdagen.
Torsås • Publicerad 29 juni 2012

I början på veckan läckte det ut uppgifter om att Arbetsförmedlingen i Torsås har sagt upp sin nuvarande lokal. Torsås kommun befarade i det skedet att den höga arbetslösheten i kommunen skulle få ett rejält bakslag om arbetssökande tvingas åka till Kalmar för att kunna träffa en handläggare personligen.

På torsdagen träffades parterna. Enligt kommunchef Jan Darrell meddelade Arbetsförmedlingen att man inte har några planer på att dra ner bemanningen.

Däremot vill förmedlingen ha en lokal som man, enligt önskemål, delar med andra myndigheter. Förstagångsbesökarna på Arbetsförmedlingen ska använda sig av en telebildlänk när man skriver in sig, men de bokade besöken ska alltså ske som vanligt i Torsås.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.