Kvinna hotade utnyttjad flicka

Den tolvåriga flicka som sexutnyttjats av flera män i Torsås kommun blev innan rättegångarna utsatt för hot.
Torsås • Publicerad 4 november 2010

I somras dömde Kalmar tingsrätt två män, 24 och 26 år gamla, till fängelsestraff sedan de haft sex med flickan.

Senare framkom att den unga flickan medan polisutredningen ännu pågick blivit utsatt för påtryckningar och direkta hot.

På sin Facebooksida fick hon bland annat ta emot meddelanden med budskap som "du kan vänta dig ett rent helvete" och "du kommer åka dit som fan".

Avsändaren spårades av polis och den ledde för en tid sedan till att en 24-åring från Kalmar åtalades för brottet övergrepp i rättssak.

Nu står det klart att ytterligare en person, en 20-årig kvinna bosatt i Torsås, har rättsliga efterräkningar att vänta. I dagarna lämnade åklagare in en stämningsansökan till Kalmar tingsrätt även mot henne för samma brott.

Den 25 juli skrev den unga kvinnan på tolvåringens facebooksida att "den idioten kommer inte leva så länge till om hon skall fortsätta anklaga en massa folk för inget de har gjort".

Övergrepp i rättssak ses av rättsväsendet som ett allvarligt brott och i det här fallet är den utsattas låga ålder enligt åklagaren en försvårande omständighet.

Peter Karlsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.