Annons

Kommunalrådet tillbakavisar kritik

– Carl Sigfridssons tal om att försäljningen av den Adolfssonska tomten till Mörebyggen leder till lokalt byggmonopol och att kommunen ensidigt gynnar bolaget är helt felaktigt.
Torsås • Publicerad 14 mars 2008
Roland Swedestam är säker på att om Mörebyggen äger tomten och drar igång projektet så blir det genomfört.
Roland Swedestam är säker på att om Mörebyggen äger tomten och drar igång projektet så blir det genomfört.Foto: 

Det säger kommunalrådet Roland Swedestam (s) som i dag tillbakavisar tomtintressentens kritik i torsdagens Barometern.

– Monopol är det inte, kommunen har tomter att erbjuda både i Applerum och vid Wallermansgöl i Torsås, Söderåkra och Bergkvara. Efterfrågan på tomter är dock liten i Torsås.

Annons

– Vi gynnar inte ensidigt Mörebyggen. Nu är det nio månader sedan bolaget kom in med sin förfrågan om att få köpa Adolfssonska tomten med tillhörande mark och inget annat byggföretag har hört av sig om att få köpa. Vi tror att Mörebyggen är bäst lämpade att driva detta projekt. Vi ska inte börja med att misstro ett företag eller någon som vill satsa. Alla i tomtkön på Adolfssonska marken erbjuds att få köpa en tomt med Mörebyggen som ägare.

Carl Sigfridsson hävdar att målgruppen för Adolfssonska tomten från början var ett bostadsområde för barnfamiljer och yngre par.

– Vi har inte tänkt oss några restriktioner för området, utan vem som helst ska få köpa tomt och bygga, ung som äldre eller barnfamiljer. Carl Sigfridsson kan inte styra över vad som ska byggas i området. Talet om att villorna kommer att kosta 4-5 miljoner kronor förstår jag inte. Den som köper och bygger bestämmer ju själv hur mycket det ska få kosta. Vi frågar inte hur dyr villa som ska byggas när kommunen säljer en tomt, säger Roland Swedestam.

Bo Lundquist
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons