Hon laddar för frisör-VM i Milano

Hillevi Gottfridsson från Torsås har fortfarande inte fattat det. Men faktum kvarstår. Första helgen i oktober representerar hon Sverige vid frisör-VM i Milano.
Torsås • Publicerad 13 juni 2012
Hillevi Gottfridsson från Torsås har lagt ner mycket tid på sina dockor. Nu har arbetet burit henne ända till Milano.Foto: Markus Danielsson
Hillevi Gottfridsson från Torsås har lagt ner mycket tid på sina dockor. Nu har arbetet burit henne ända till Milano.Foto: Markus DanielssonFoto: Markus Danielsson

– Jag grät av glädje i omgångar under hela bussresan hem från Malmö.

Det säger 20-åriga Hillevi Gottfridsson efter att hon har blivit uttagen till att representera Sveriges juniorlandslag vid Frisör-VM i Milano i oktober. Den svenska uttagningen i Malmö gick nämligen så pass bra att Hillevi Gottfridsson och två andra tjejer togs ut till laget.

Då ska man också veta att konkurrensen i den svenska eliten är stenhård.

– Jag hade så klart hoppats på att komma med, men det var absolut inget jag hade räknat med, säger Hillevi Gottfridsson när Barometern träffar henne på Salong Huvudsaken i Torsås. Det är där hon finns till vardags sedan ett år tillbaka. Den nyblivna VM-resenären är full av tacksamhet gentemot sina chefer.

– Jag har fått ett jättebra stöd från dem. Utan deras hjälp hade jag aldrig kommit så här långt.

Gottfridsson sticker även ut hakan en aning angående Sveriges chanser i Milano.

– Det är inte alls omöjligt att vi kommer hem med ett guld. Sverige har varit väldigt duktiga vid tidigare mästerskap, säger Torsås kommuns senaste landslagskvinna.

Markus Danielsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.