Han är länsmästare i nutidsorientering

Ludvig Svensson i klass 8B på Torskolan i Torsås är bäst i hela länet på nutidsorientering. Den tionde december får han åka till Stockholm och ta emot pris av Drottning Silvia och äta lunch på Rosenbad.
Torsås • Publicerad 30 oktober 2010
? Jag gillar att läsa tidningen och följa med i vad som händer, säger Ludvig Svensson som förklaring till sin framgång i DN:s nutidsorientering.
? Jag gillar att läsa tidningen och följa med i vad som händer, säger Ludvig Svensson som förklaring till sin framgång i DN:s nutidsorientering.Foto: Loe Önnered

– Det blir häftigt. Det är kul att ha koll på vad som händer, säger Ludvig när Barometern grattar.

Dagens Nyheters nutidsorientering är en stor sak för skolorna. I år deltog 1 123 högstadieskolor i tävlingen som går ut på att ha kol på sin samtid och omvärld.

Det handlar om allt från vilket land som drabbades av en kraftig jordbävning tidigare i år till vilket parti som fick flest röster i det svenska riksdagsvalet.

Ludvig Svensson från Torsås blev alltså bäst i Kalmar län och får traditionsenligt åka till Stockholm på nobeldagen för att efter prisutdelningen äta lunch med utbildningsminister Jan Björklund på Rosenbad. Ludvig hade 29 rätt av 30 möjliga plus 3 av fem tilläggsfrågor.

Loe Önnered
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.