Funktionärerna livsviktiga för Nyårskulan

Nyårskulan i Torsås sporthall engagerar nästan hela Norra Tångs Bollklubb. Utan alla funktionärer går det inte att genomföra de fem turneringsdagarna.
Torsås • Publicerad 5 januari 2013
Helen Börjesson säljer en påse godis till Wille Palmér under Nyårskulan i Torsås. Helen är en av alla viktiga funktionärer under turneringen.
Helen Börjesson säljer en påse godis till Wille Palmér under Nyårskulan i Torsås. Helen är en av alla viktiga funktionärer under turneringen.Foto: Markus Danielsson

Nyårskulan i innefotboll har spelats i Torsås sporthall sedan 1996. Årets turnering pågår den 2–6 ­januari och har samlat 47 lag på fem hektiska speldagar.

Att genomföra ett arrangemang av den här omfattningen kräver att frivilliga funktionärer ställer upp och jobbar med allt ifrån godisförsäljning till att döma matcherna eller kanske sitta i sekretariatet.

– Utan alla de här funktionärerna skulle det inte bli någon turnering. De som ställer upp gör verkligen ett jättebra jobb, säger Lars Holgersson från arrangörsföreningen Norra Tångs Bollklubb.

Lars Holgersson säger vidare att Nyårskulan engagerar större delen av fotbollsföreningens medlemmar.

– Det är alltid samma gäng med eldsjälar som ställer upp och drar ett stort lass. Tyvärr kan en del personer inte ställa upp eftersom man har ett arbete som man?inte kan ta ledigt ifrån, säger Lars Holgersson innan han skyndar iväg för att se ännu en match under fredagens turneringsspel.

Markus Danielsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.