Elever toppar statistik

Torsås har högst andel 20-åringar i regionen som har fullföljt sin gymnasieutbildning och ligger i täten när det gäller att läsa vidare.
Torsås • Publicerad 17 mars 2006

Det framgår av statistik som det Regionala Kompetensrådet Sydost har tagit fram för 2004 års verksamhet.

"Trevliga siffror" - Det här är verkligen trevliga siffror för Torsås kommun som jag tycker vi ska ta fasta på och vara glada över, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Irma Folkesson (c).

Statistiken presenterades på barn- och utbildningsnämndens möte med arbetsutskottet under onsdagen där även ledamöterna Anders Palmér och Ann Ludwigsson deltog.

Kommuner som omfattas av statistiken är Alvesta, Borgholm, Emmaboda, Hultsfred, Högsby, Lessebo, Ljungby, Kalmar, Karlshamn, Karlskrona, Markaryd, Mönsterås, Mörbylånga, Nybro, Olofström, Oskarshamn, Ronneby, Sölvesborg, Tingsryd, Torsås, Uppvidinge, Vimmerby, Västervik, Växjö och Älmhult.

Torsås i topp - Av andelen elever som läser vidare inom tre år efter avslutad gymnasieutbildning, ligger Torsås i topp på 54 procent tillsammans med Kalmar, Karlskrona, Ronneby, Karlshamn och Älmhult, säger Irma Folkesson.

Av statistiken framgår det att Torsås har högst andel 20-åringar som har fullföljt sin gymnasieutbildning, eller 81 procent. Av dessa elever har 69 procent grundläggande behörighet till högskolor och universitet.

När det gäller andelen elever, exklusive det individuella programmet, som fullföljde gymnasieutbildningen inom fyra år, ligger Torsås på 83 procent. Endast Vimmerby ligger före i statistiken.

- Denna positiva utveckling i Torsås kommun hänger väl samman med att andelen elever som kommer in på gymnasieskolans nationella program är 98,9 procent,

vilket vi är mycket stolta över, säger Irma Folkesson.

Bo Lundquist
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.