Drygt två mil väg ska få ny asfalt

Under tisdagen startar NCC arbetet med att förbättra och hårdbelägga länsväg 504 för totalt 7,5 miljoner kronor på uppdrag av Trafikverket.
Torsås • Publicerad 8 juni 2010
I dag sker startskottet för förbättringar på väg 504 mellan Torsås, Gullabo och Vissefjärda. Här har vi fångat in platschef Björn Broman, Växjö, tillsammans med medarbetarna Stefan Dahlberg och Micke Sjölén, båda från Vetlanda, och arbetsledaren Billy Eriksson, Örebro, alla på NCC.
I dag sker startskottet för förbättringar på väg 504 mellan Torsås, Gullabo och Vissefjärda. Här har vi fångat in platschef Björn Broman, Växjö, tillsammans med medarbetarna Stefan Dahlberg och Micke Sjölén, båda från Vetlanda, och arbetsledaren Billy Eriksson, Örebro, alla på NCC.Foto: 

Det är totalt cirka 21 kilometer som får en standardhöjning från Bidalite strax utanför Torsås och vidare förbi Gullabo fram till länsväg 28 i närheten av Vissefjärda.

– Under tisdagen startar vi arbetet med infräsning av vägbanan på fyra delavsnitt på totalt 5,1 kilometer. Här lägger vi sedan på makadam innan asfalteringen. Det gör vi för att förstärka på de sämsta sträckorna längs vägen. Vi börjar med infräsning i höjd med Gullaboås i riktning mot Gullabo. Det är den längsta av delsträckorna på 3,2 kilometer, säger arbetsledaren på NCC, Billy Eriksson, bosatt i Fjugesta utanför Örebro.

På plats under måndagens sista förberedelser inför de fyra veckornas arbeten fanns också Björn Broman som är platschef för NCC i södra Sverige. Han säger;

– Totalt satsar vi 7,5 miljoner kronor på förstärkningar och hårdbeläggning av asfalt. Arbetet med infräsningen leder till att trafiken måste ledas om vid minst två av delsträckorna. Det gör vi med orange vägvisning och det gäller under arbetstid. Vi räknar med att vara klara med fräsningen under fredag kväll. Under början av nästa vecka inleder vi med att lägga på asfalt vid Gullaboås.

Det kommer att bli en hel del störningar för trafikanterna på det aktuella vägavsnittet och de rekommenderas att välja andra vägar under arbetsperioden som totalt omfattar fyra veckor, varav tre veckors beläggningstid. Det finns i vanlig ordning en trafiklots på plats för att fordonen ska komma vidare på halva vägbanan under asfalteringen.

– För närboende, besökare och trafikanter som regelbundet utnyttjar vägen hoppas jag på förståelse. Men med tanke på vägens nuvarande skick så tror jag nog att alla berörda står ut med de störningar som blir ofrånkomliga, säger platschef Björn Broman.

Genom Gullabo samhälle finns det inget behov av ny beläggning. Direkt efter samhället sker infräsning av vägbanan på en kortare sträcka. De sista två förstärkningarna görs strax innan kommungränsen mot Emmaboda och i slutet av 504:an innan avtagsvägen mot väg 505 i Emmaboda kommun.

Bo Lundquist
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.