Bra start för fiskkafé

Brömsebro Artikeln publicerades
Blomlöfs Rökeri expanderar med nytt fiskkafé. Makarna Carina och Bosse Blomlöf visar de nya lokalerna med 60 sittplatser och ett nytt kök.
Foto:Anna Borg
Blomlöfs Rökeri expanderar med nytt fiskkafé. Makarna Carina och Bosse Blomlöf visar de nya lokalerna med 60 sittplatser och ett nytt kök.

I veckan smygöppnade Blomlöfs Rökeri sitt nya fiskkafé. En dröm paret Carina och Bosse Blomlöf har planerat och jobbat hårt för i flera år.

För 15 år sedan började Carina Blomlöf på rökeriet. Hon är ursprungligen från Danmark och har en lång erfarenhet av att tillaga smörrebröd på sin egna restaurang i Danmark.

– Då hade vi ett mindre utbud smörgåsar. Hon använde sin kunskap och gjorde smörgåsar med vår fisk, som folk vill ha, säger Bosse Blomlöf, ägare.

Sedan dess har försäljningen av smörgåsar och andra delikatesser ökat. Tidigare fanns det bara 16 sittplatser inomhus och nuvarande uteplats med flera sittplatser.

  – Vid dåligt väder fick folk vända i dörren och blev nästan lite irriterade när det inte fanns platser.

  I många år har makarna drömt om att bygga ett större fiskkafé i anslutning till rökeriet.

  – Vi har varit försiktiga och inte velat göra något som kostar för mycket. Därför har vi väntat till rätt tillfälle, berättar Bosse Blomlöf.

  I vintras fick han tag på sex baracker, som använts till en taxicentral i Karlskrona. Det är de barackerna som renoverats och är i dag fiskkafé med cirka 60 sittplatser.

  – Vi är glada och stolta över resultatet. Det blev över våra förväntningar, men vi hade aldrig vågat satsa utan vår duktiga personal, berättar Bosse Blomlöf.

  De nya lokalerna är på 170 kvadratmeter. I kaféet är det högt i tak, stora fönster och i anslutning finns ett nytt öppet kök där smörgåsar och andra delikatesser tillagas.

  – Vi jobbar med att utveckla och hitta nya rätter, berättar Carina Blomlöf, ansvarig för butiken och kaféet.

  I onsdags kom det cirka 400 matgäster och fish and chips såldes slut under eftermiddagen.

  – Det har börjat bra och vi hoppas verkligen att det ska fungera, säger Bosse Blomlöf.

  En del i satsningen är också den nyanlagda parkeringen med cirka 75 platser.