Blomlöfs Rökeri utökar

Brömsebro Artikeln publicerades
Bo Blomlöf berättar om rökeriets nya expansion som växer upp i Brömsebro och ska stå klar till försommaren.
Foto:Leif Pettersson
Bo Blomlöf berättar om rökeriets nya expansion som växer upp i Brömsebro och ska stå klar till försommaren.

Anrika Blomlöfs Rökeri AB i Brömsebro bygger ut sitt fiskkafé och ger plats för cirka 45 sittplatser ytterligare inomhus.

Det blir också nytt kök och många flera parkeringsplatser.

Investeringen har planerats en längre tid eftersom företaget blivit för trångbodda, berättar familjeföretagets vd Bo Blomlöf.

Nuvarande fiskkafé med tillhörande butiksdel, ska bli betydligt större. En ny byggnad uppförs som får direkt förbindelse med nuvarande kafé och till uteserveringen med 55 sittplatser.

– I nuvarande kafé har vi bara plats för 16 sittande. Eftersom vi får fler och fler dagliga lunchgäster blev situationen ohållbar. Vi har också problem med för få parkeringsplatser, i synnerhet under sommarsäsongen, säger han och frugan Carina som ansvarar för butik och fiskkafé.

  Att kunna köpa rökt fisk direkt från rökugnarna i Brömsebro eller delikatessmörgåsar att avnjuta på plats eller ta med sig hem, uppskattas i en växande region.

  Nu spikas och sågas det för fullt och med målsättningen att alltsammans ska stå klart på försommaren. Uppskattningsvis 20-30 nya parkeringsplatser, ny köksdel, förråd och flera toaletter blir det också liksom ökad framkomlighet för in- och utlastning av varor till rökeriet.

  Blomlöfs Rökeri har cirka 20 medarbetare, ännu flera under högsäsong. Ifjol omsatte företaget drygt 51 miljoner kronor.

  Företaget har fyra elektriska och lika många gammaldags, vedeldade ugnar där fisken röks med alved och enris.

  Kunderna finns över hela Sverige, även i Göteborg som anses vara Sveriges fiskcenter.

  Blomlöfs röker cirka 300 ton laxfilé varje år. Företaget har sin bakgrund redan på 1920-talet då det grundades av Bo Blomlöfs farfar, Gunnar Blomlöf.

  Steg för steg har verksamheten utökats och nuvarande fiskkafé med butik uppfördes 1998. Nu skrivs ännu ett kapitel i företagets historia.