Björklund skjuter på beslut om Korr

Inga besked om Korr från utbildningsministern. Jan Björklund (FP) vill avvakta utredning.
Torsås • Publicerad 26 juni 2013

Politikerna har nästan köat för att få besöka nedläggningshotade Korrespondensgymnasiet. Detta efter en enorm informationskampanj från gymnasiet i syfte att rädda skolan kvar. Förra året kom nämligen en statlig utredning som föreslår att det anrika distansgymnasiet ska läggas ner. Vänsterns utbildningspolitiske talesman Rosana Dinamarca meddelade att hon ska skriva en motion och efter utbildningsutskottets Thomas Strands (S) besök skrev han en fråga till Jan Björklund.

– Jag ville veta om utbildningsministern kunde tänka sig att ändra i förordningstexten och på så sätt rädda Korrespondensgymnasiet kvar, säger Thomas Strand.

Och svaret var inte vad han hoppades på. Jan Björklund vill avvakta resultatet av ytterligare en utredning innan han tar något beslut. Det är dåliga nyheter för gymnasiet som ännu alltså inte vet om de ska planera för någon hösttermin 2014.

– Jag beklagar verkligen att utbildningsministern inte kan ge skolan och kommunen arbetsro och rimliga planeringsförutsättningar. Bristen på besked drabbar också de elever och föräldrar som redan har visat intresse om att få gå på skolan hösten 2014, säger Thomas Strand.

Anders Blank
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.