Barnen hittade vitsippor

- Vi trodde inte våra ögon när vi hittade blommande vitsippor, säger Anita Gustling, som arbetar som barnskötare på förskolan Smultronet i Torsås.
Torsås • Publicerad 13 november 2003
Förskolebarnen på Smultronet i Applerum visar upp sitt fynd. Filip Johnsson får förtroendet att hålla i vasen med tre nyutslagna vitsippor. Foto: Marie-Louise Gravestam
Förskolebarnen på Smultronet i Applerum visar upp sitt fynd. Filip Johnsson får förtroendet att hålla i vasen med tre nyutslagna vitsippor. Foto: Marie-Louise GravestamFoto: 

Det var i en lekpark i närheten av dagiset som hon och förskolebarnen gjorde det för årstiden ovanliga fyndet.

- Vi hade tagit en promenad och fick en rejäl överraskning när vi upptäckte nyutslagna vitsippor på marken. Vem vet, det kanske finns fler vårblommor, säger hon.

Blommorna som barnen plockade står nu i vas så att sipporna kan visas upp för föräldrar och andra intresserade.

- Kommer du ÄNTLIGEN, som en av småkillarna sade när Barometern-OT:s lokalreporter anlände för att föreviga barnens fynd av vårblommor.

Marie-Louise Gravestam
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.