55-åring misshandlade kvinna igen

En månad efter att mannen fällts för våld mot sin kvinnliga bekant misshandlade han henne igen.
Torsås • Publicerad 17 mars 2010

Efter det tidigare tillfället kom 55-åringen undan med skyddstillsyn. Den här gången såg Kalmar tingsrätt betydligt allvarligare på hans beteende och dömde därför på tisdagen honom till sex månaders fängelse.

Mannen och kvinnan har sedan en tid ett förhållande men bor inte tillsammans. Efter bråk fälldes 55-åringen i januari för misshandel.

Den 19 februari besökte han kvinnan i hennes lägenhet i Torsås. Båda drack alkohol och i samband med detta anklagades hon för att ha varit otrogen. Ordväxlingen övergick i handgemäng. Mannen slet ner kvinnan på golvet slog henne upprepade gånger i ansiktet så att tänder lossnade.

I tingsrätten nekade 55-åringen till anklagelserna och hävdade kvinnan hade lätt för att ramla och i samband med detta skadat sig. Han blev inte trodd av domstolens ledamöter.

Peter Karlsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.