Xstacy Karlskronaband hyllar sin döde sångare

Karlskronabandet Xstacy hade fått sin drömspelning på Sweden Rock.
En vecka innan konserten hände det otänkbara.
Sångaren och frontfiguren SImon Palm gick högst oväntat bort, blott 23 år gammal.
Nyheter • Publicerad 9 juni 2010

Tragedin var ett faktum för övriga bandmedlemmar efter det chockerande beskedet.- Ingen fattade någonting, det kom som en fullständigt chock, säger Xstacytrummisen Mats Palmgren.

Nu tänker bandet genomföra spelningen på Sweden Rock ändå. Men i stället för en 40 minuter lång konsert blir det blott tre låtar.

- Först tänkte vi skita i allt, bara lägga ner, men sedan ringde Christian Fridh, som var Simons gitarrlärare på Törnströmska gymnasiet och tyckte vi skulle genomföra konserten som en hyllning.

Det tyckte bandets producent Mackan Petersson från The Bones också.

Han kommer nu sjunga en av tre låtar under spelningen i Alarmtältet på torsdagskvällen. Tanken är också att han ska hålla någon form av hyllningstal till Simon Palm.

- Vi hade ångrat om vi inte tagit den här chansen, om inte annat för Simons skull. Fast vad som händer i framtiden har vi ingen aning om just nu. Allt känns tungt. Simon var en fantastisk kille som alltid gav 100 procent. Han var en sann underhållare. Saknaden är stor, säger Mats Palmgren.

Christian Hylse
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.