Wasp-Blackie har slutat tro på blod, splatter och kött

Blackie Lawless var på mycket gott humör när han äntrade presstältet i lördags kväll.
Han skämtade och det märktes att han skulle ge allt på scenen senare på kvällen.
Nyheter • Publicerad 14 juni 2010
Foto: Irina Raducan
Blackie Lawless har blivit en sundare man.
Foto: Irina Raducan Blackie Lawless har blivit en sundare man.Foto: 

Blackie Lawless var på mycket gott humör när han äntrade presstältet i lördags kväll.

Han skämtade och det märktes att han skulle ge allt på scenen senare på kvällen.

När någon frågade varför han inte kör med blod, splatter och köttstycken på scenen längre så förklarar han att han för tre år sedan gått tillbaka till sin tro, kristendomen.

Han menade att han lagt ner den hårda stilen eftersom han blivit mer seriös med det han gör. Alla Blackie Lawless låtar skrivs och skapas av honom själv och han förklarar att han alltid vill ge ett budskap med sin låtar.

Låten I fuck like beast har han inte spelat på flera år på grund av att han inte tror på låten längre.Blackie Lawless förklarar att flera artister har lidit av rocklivets stora problem - droger. Han lider med de som har fått sina liv förstörda bland annat gitarristen i hans första band och han gav flera andra exempel som Kurt Cobain, Michael Jackson, Elvis och många andra.

– Det är okej att beundra dem, men när man dyrkar dem som gudar så sätter man dem i en position som de aldrig kan leva upp till. Och det är ingen plats för någon levande själ här på jorden.

Irina Raducan

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.