Rock Stage: Billy Idol

När julskivan dök upp, kanske historiens sämsta, tappade jag all respekt för gubbpunkaren Billy Idol. Botten var nådd. Totalt. Nu står han på hårdrocksfestival och försöker svinga höfterna som förr.
Nyheter • Publicerad 14 juni 2010

Billy Idol Rock Stage

När julskivan dök upp, kanske historiens sämsta, tappade jag all respekt för gubbpunkaren Billy Idol. Botten var nådd. Totalt. Nu står han på hårdrocksfestival och försöker svinga höfterna som förr. Det går sisådär. Han har aldrig varit en stor sångare, men i låtar som Eyes without a face och White Wedding låter allt nästan som förr. Möjligtvis lite stelare. Problemet är väl att gubbens karriär är kryddad av rejäla stolpskott. Och någon entertainer är han inte längre, ingen rå och rubbad punkare som tvålar in nyllet med spott. Så allvarligt talat - trötta punkfarbröder är mest bara sorgliga att se, men fortfarande rätt ok att lyssna på.

Christian Hylse

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.