Oemotståndlig cirkus med Steel Panther

Steel Panther
Rock Stage
Nyheter • Publicerad 8 juni 2012
Steel Panther lockar fram den vilda sidan hos publiken.
Steel Panther lockar fram den vilda sidan hos publiken.Foto: Patric Söderström

Det finns inget band som Steel Panther. De inleder med låten Supersonic Sex Machine och därefter följer en cirkus till uppträdande, rent ut sagt.

Könsmetalbandet har en förmåga att locka fram den vilda sidan hos alla, och nämnvärt är att sångaren Michael Starr, 47 år gammal, fort­farande kan bära rosa leopardtights och glitterscarves medan han lockar upp unga tjejer på scen. De spelar grym rock med parodiska inslag av glam och metal från 80-talet, självklart då med en rejäl dos sexanspelningar. Och alla älskar det.

Samtliga bandmedlemmar verkar ha läst på och pluggat in några svenska fraser, exakt vilka vågar jag nog inte skriva, och charmar publiken. Starr kommer till och med undan med att glömma texten i en vers utan att någon bryr sig, och det mina vänner är ovanligt. Det finns nog ingenting med detta band som faktiskt är vanligt eller alldagligt och jag vågar nog säga att det förmodligen är detta faktum som gör Steel Panther så oemotståndliga.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.