Hardline

Hardline, Sweden Stage
Betyg: 4 av 5
Nyheter • Publicerad 7 juni 2013
Foto: Marcus Palmgren
Foto: Marcus Palmgren
Foto: Marcus Palmgren
Foto: Marcus Palmgren
Foto: 
Foto: Marcus Palmgren
Foto: Marcus Palmgren

För andra gången spelar Johnny Gioeli på Sweden Rock men det är första gången han är här med sitt egna lilla skötebarn Hardline.

Enligt dem själva var det tio år sedan de stod på en scen ihop men det märktes knappast alls. Även om pressen inte överöser bandets axlar är ändå Hardline det band jag förväntar mig mest utav detta år. Dels för Gioelis fjaskospelning med Axel Rudi Pell förra året men mest för att Hardline är bland de mest underskattade rockband jag hört och nu fanns chansen att visa upp sig.

Bandet som lever på mysiga synthar, klara gitarrtoner och en röst passande en gud levererar verkligen precis det de ska. Även om rösten blivit till åren så ger de allt och hjälper upp de falnande tonerna med en grym energi. Låtar som Everything, Hot Cherie och Wait kommer alltid ha ett positivt musikminne nu.

Tips från Coachen; Släpp projektet Axel Rudi Pell och satsa helt ut på Hardline.

Fredrik Thomasson 

Christian Hylse
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.