Göteborgarna är eniga – inget slår kantarelltoasten
Vid campingens grillplats sitter gänget från Göteborg och rör i sina stormkök. Intill ligger de tomma påsarna från Knorr.
Pasta Carbonara, Varma koppen med nudlar och ytterligare någon pastarätt i pulverform står på dagens frukostmeny.
– Varför käka i tälten när man kan sitta här och ha det varmt? säger Mikael Svensson.
Han sparar sina pengar till efter lördagens sista konsert, då slår han på stort och inhandlar äkta festivalmat. Vad det blir på lördag är inte helt klart, men den gudomliga kantarelltoasten med västerbottenost som Helen Widfeldt hittade i ett stånd härom dagen står högt på önskelistan.
– Det var ruggigt gott! förklarar Mikael, samtidigt som Helen säger att den var helt fantastisk.
– Det är kul med lite udda grejer som inte finns i storstan, säger Mikael.
Stefan Sandh kan tänka sig att slå till på wookad älg, eller kanske fläskfilé.
– Det är alltid svindyrt med festivalmat, inflikar Therese Mattsson. Det går lika bra att ha med sig eget, det smakar likadant ändå.