Festivalarbetaren Lennart sitter på skitigt skvaller om artisterna

Det här är Lennart.
Troligtvis en av de människor du inte kommer att råka på under Sweden Rock Festival.
Det är nämligen hans jobb att inte märkas.
Nyheter • Publicerad 14 juni 2010

Vad gör man när Dee Snider plötsligt drabbas av bajamaja-avundsjuka?

Heter du Lennart Jönsson ser du helt enkelt till att få det fixat. Tillsammans med ett femtontal andra ser han till att festivalen flyter på som den ska, att stängsel och bajamajor kommer rätt, att el finns och att alla är nöjda.

Så fort något behöver göras far han dit med sin gula hjullastare.

– Det är väldigt mycket vi gör som folk inte tänker på. Vi skulle kunna göra slut på deras festival på en sekund.

Vanligtvis är han flerbarnsfar och grävmaskinist i Danmark, men när sommaren kommer blir Lennart som anden i flaskan, redo att uppfylla allas önskemål.

Den artist med störst, och kanske också märkligast krav är Aerosmith-sångaren Steven Tyler. Förra gången bandet spelade på festivalen begärde han inte bara ett gym i ett tält utan också en klädloge och en specialinredd bajamaja.

–Det kom en inredare och lade in mattor och satte upp planscher.

Lennart har sett en hel del under de år han har jobbat på Sweden Rock. I början var det för att få gratis inträdesbiljett, men nu bryr han sig inte ens om att festa längre. Det roliga är att träffa allt folk som kommer tillbaka år efter år och allt som händer.

Som när Dee Snider blir avundsjuk på sina kollegor.

– ZZ Top hade en bajamaja eftersom de hade ett pentry där de kunde laga mat. Då måste man enligt reglerna ha en toalett separat från matlagningsstället. När Dee Snider såg det ville han också ha en bajamaja, trots att de hade en toalett som man kan spola med vatten, berättar Lennart.

Sarah Bruze
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.