Motståndare eniga om mycket

Vältaligt och i stora stycken överens. Tre politiska motståndare för debatt i saluhallen på måndagskvällen.
Nyheter • Publicerad 6 maj 2014
Foto: 
Moderator Mats Andersson gjorde flera ansatser att provocera fram debatt mellan Anna Hedh (S), Akko Karlsson (MP) och Malin Sjölander (M) - med blandat resultat.
Moderator Mats Andersson gjorde flera ansatser att provocera fram debatt mellan Anna Hedh (S), Akko Karlsson (MP) och Malin Sjölander (M) - med blandat resultat.Foto: Foto: Roger Rosenlund

Ett 50-tal personer gjorde supervalårets första val på måndagen: att tillbringa kvällen i saluhallen för en bra bit mat, kanske underhållna av lite politiskt råkurr.

Av det senare blev det i så fall besvikelse. Anna Hedh (S), Akko Karlsson (MP) och Malin Sjölander (M) strök själva under på att de faktiskt håller med varandra i många frågor. Och att många frågor hör ihop.

–?Arbetslösheten och miljö­frågorna kan man lösa tillsammans genom att satsa på forskning, sa Anna Hedh som också sa sig kunde räkna upp viktiga jämställdhetsfrågor hela kvällen. Hon fick medhåll från Akko Karlsson om den viktigaste – lika lön för lika arbete.

När det gällde EU:s ansvar för flyktingfrågan höll Anna Hedh med Akko Karlsson om att man måste vara mer solidarisk med transitländerna. Och att ekonomi och miljö hänger ihop – ”där är vi faktiskt överens”, sa Malin Sjölander efter att Akko Karlsson sagt:

–?Det är dyrt att ta hand om skit i efterhand. Vi är skyldiga att ta hand om det vi själva genererar.

Roger Rosenlund
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.