Nanne spelar högt om han ligger lågt

Nyheter • Publicerad 6 februari 2006
Kalmar FF.s tränare Nanne Bergstrand spelar högt om han nöjer sig med de tre forwards som 
finns i truppen nu. Det tycker Barometern-OT:s Jörgen Ström.
Kalmar FF.s tränare Nanne Bergstrand spelar högt om han nöjer sig med de tre forwards som finns i truppen nu. Det tycker Barometern-OT:s Jörgen Ström.Foto: arkiv anders johansson

EFTER TVÅ veckor med is i bockskägget fick i går Fabian Dawkins beskedet att han kan glömma ett kontrakt med Kalmar FF. Den 24-årige "reggea boyz"-anfallaren höll inte måttet.

Väntat? Förvisso, men jag kan inte riktigt förstå de signaler som Kalmar FF nu sänder ut.

Nanne Bergstrand talar plötsligt om att ligga lågt, att KFF faktiskt gjorde flest mål i allsvenskan under hösten utan Dedé i laget och att han har tre fullgoda forwards i truppen - Cesar Santin, Shpetim Hasani och Anatoli Ponomarev.

Jag tycker Nanne i så fall spelar högt.

Kalmar FF behöver en målskytt.

I medgång fungerar det mesta. Som KFF avslutade 2005 kunde förmodligen valfri division 3-spelare från länet kunnat smälta in i laget och leverera.

I motgång är det annorlunda.

Vetskapen om att ha en notorisk målskytt är guld värd för lagets självkänsla. Även om Dedé var blek ifjol så petade han ändå in sex bollar, han drog på sig bevakning - och han marknadsförde Kalmar på riksnivå.

Skulle upptakten på allsvenskan gå trögt lär oron snabbt sprida sig.

Å ANDRA SIDAN är det förstås vansinne att panikköpa.

Den "superbrasse" som Nanne scoutade i Brasilien i januari har visat sig sitta på en för dyr prislapp. Att dra en vinstlott i tombolan på överskottslagrets loppmarknad går inte varje gång.

Om marknaden bara erbjuder andraklass är valet självklart; avstå.

Däremot bör KFF jobba intensivt på att hitta förstaklass. Det riskkapitalbolag som är under konstruktion har ett gyllene läge att ganska snart göra sin första stora affär.

Bara det inte dröjer för länge.

Royal League-genrepet i lördags gav ändå ganska positiva vibbar.

Försvarsspelet fungerar.

Anfallarna Cesar och Hasani fick göra mål.

Rasmus Elm fortsätter att imponera.

Bröndby borta på söndag är förstås en helt annan sak.

SENVINTERNS stora rysare ser ut att bli toppstriden på söderettan i innebandy. Färjestadens IBK har skaffat sig ett spännande utgångsläge; andraplats i tabellen en poäng bakom Älvstranden.

FIBK manövrerade enkelt ut 7-härad med 9-3 i lördags och befäster sin fina form. Det intressanta är att laget på pappret har det lättaste spelprogrammet kvar.

Men glöm heller inte att sex lag har chans på kvalplatsen till elitserien. Ett av dem är också Slätafly/SK som bara är fyra poäng efter i tabellen - och dessutom möter Färjestaden i Kalmar sporthall på fredag.

En riktig rysare att vänta.

Fördel Älvstranden i nuläget, med Färjestaden i vinnarhålet bakom.

KVALFYLLT KAN det bli även för Nybro Vikings. Den nordliga helgturnén gav två viktiga pinnar i Sundsvall, men en blek nolla mot Almtuna i går.

Vikings har ett tufft spelprogram kvar. De två hemmamatcherna mot Nyköping kommer att bli enormt betydelsefulla. Sundsvall eller Nybro lär få följa Arboga till kvalserien.

HELGENS HÖJDARE är förstås Kajsa Bergqvists inomhusvärldsrekord i Aarnstadt. 2,08 är ett enormt starkt resultat. Kom ihåg att Stefka Kostadinovas "dopingrekord" från 1987, 2,09, är ett av världens bästa rekord alla kategorier och skulle hon ta det i sommar vill jag utnämna Kajsa till tidernas största svenska idrottstjej.

PÅ LÖRDAG börjar OS.

Parabolen är inställd, kaffekokaren kontrollerad, soffan tvättad.

Heja Jörgen Brink och Elin Ek!

På tisdag kommer dessutom Barometern-OT:s 32-sidiga OS-bilaga. Missa den inte!

Jörgen Ström
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.