Waldner: "Kan bara ge 30-40 procent"

Slutspelshoppet är borta för Kalmar BTK.
Trots en överraskande comeback av Jan-Ove Waldner föll laget stort mot Malmö.
Nu är det bara kamp för överlevnad som gäller
Nyheter • Publicerad 14 januari 2003

Kalmar BTK gjorde ett sista desperat försök att vända den dystra trenden och hänga på i kampen om den sista slutspelsplatsen.

Med William Henzell sjuk valde laget att chansa med fotskadade Jan-Ove Waldner på förstabord.

Givetvis var han inte tänkt som en mirakelräddare, utan som en utfyllnad på förstabord för att få ner Magnus Wahlgren på andra. På så vis skulle Kalmar få minst fyra segrar genom att Kim Song Hui och Magnus Wahlgren kammade rent på respektive bord.

Men planen sprack direkt.

Wahlgren utan självförtroende

Kim Song Hui lyckades visserligen vända Martin Monrads chocköppning med 0-2 i set till seger, men för Magnus Wahlgren fungerade ingenting den här kvällen då han verkligen hade behövt stiga fram.

Mot kinesen Chang Bo hade han 1-0 i set, fem setbollar i andra, fyra i tredje men ändå inte förmågan att avgöra. Förlust till slut med 3-1 i set.

- Det lyser igenom att man saknar självförtroende. Man försöker hela tiden, men ingenting händer, suckade Wahlgren.

Tvingade fram skiljeset

Efter Wahlgrens förlust följde kvällens längsta applåd. Efter fyra månaders vila var det äntligen dags för Jan-Ove Waldner att göra comeback.

- Jag skulle kanske inte vilja kalla det comeback. Det är egentligen för tidigt att spela. Just nu kan jag bara ge 30-40 procent, förklarade Waldner som ändå bjöd på oväntat bra motstånd.

Trots en hårt lindad fot, begränsade rörelsemöjligter och en påtaglig ringrostighet tvingade han fram fem set mot Stefan Nilsson.

Fick kramp i andra foten

- Det gick oväntat bra. Jag visste inte innan om jag skulle spela en boll eller två matcher. Men när jag kände att det fungerade var det bara att köra på.

Hur kändes det i foten?

- Jag är trött i foten nu och när jag spelade kände av det hela tiden. Jag försökte avlasta så mycket som möjligt på det andra benet så i tredje setet fick jag kramp i det i stället.

Waldner fick stryk även i sin andra match och när också Wahlgren och Rosvall la sina hjälpte det inte att Kim Song Hui tog dubbla segrar.

Totalt 2-6 alltså och för Kalmar BTK är slutspelshoppet nu definitivt borta. Detta eftersom Rekord tog en oväntad poäng hemma mot Falkenberg.

Det blir istället full fokus på en överlevnadskamp mot lokalkonkurrenten BTK Enig. Lagen möts nästa måndag i en match som lär bli avgörande i den striden.

Blir det spel även då?

- Jag vet inte än. Jag får se hur det känns i foten närmsta dagarna och hur situationen i laget ser ut då.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.