Viola Silas redo att sikta mot eliten igen

Fredrik Perssons stjärnsto Viola Silas är redo att ta upp kampen med landets bästa hästar igen. I ett kvallopp efter tävlingarna igår joggade fuxan 1.16,6/2140 meter.
Nyheter • Publicerad 3 juli 2012

- Jag är väldigt nöjd med henne. Hon var mer framåt än hon brukar vara och Viola Silas tyckte att det var kul att vara på banan igen. Det är inte långt kvar innan hon är startklar, sade Fredrik Persson

Viola Silas fick springa i sin ensamhet och efter ett förstavarv i 1.18-fart travade Viola Silas nedåt 1.14,0 sista varvat med ännu lite snabbare sista 500 meterna.  Viola Silas har haft skadeproblem sedan i höstas och har inte tävlat på nästan nio månader. Vad comebacken kommer att ske är dock inte bestämt.

- Det gäller att komma rätt på det så vi har något att åka med i höst. Jag vill ge Viola Silas några lätta lopp i början så formen kommer successivt, sade Fredrik.

Joakim Brundin
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.