"Vi är på rätt väg"

Kalmar FF:s mittback Patrik Rosengren fyller 34 år om två veckor.
Han är äldst i laget, och när Barometern roar sig med att plocka ut en superelva i halvtid så är "gamlingen" självskriven i backlinjen.
Nyheter • Publicerad 12 juli 2005
Patrik Rosengren sträcker ut i trädgården hemma i Berga. Men skenet bedrar. Kalmar FF:s mittbackskung åker strax efter intervjun iväg till dagens andra träning. Foto: Johanna Eriksson
Patrik Rosengren sträcker ut i trädgården hemma i Berga. Men skenet bedrar. Kalmar FF:s mittbackskung åker strax efter intervjun iväg till dagens andra träning. Foto: Johanna ErikssonFoto: 

- Jo, det har fungerat bra och det klart att det är kul att bli uppmärksammad på det här sättet, säger "Bagarn", när han vilar ut i egna trädgården i Berga efter måndagens förmiddagsträning.

Han tar en koll på vår superelva och konstaterar snabbt.

- Det är inget dåligt lag men jag vet inte om jag hade klarat av att spela i en trebackslinje nu för tiden. Det funkade för tio år sedan i Mjällby när Peter Antoine satsade på tre man där bak. Det var jag, Zoran Manovic och Stefan Hofflander, minns "Bagarn".

Rutinerade Patrik Rosengren har vuxit för varje säsong i Kalmar FF. Aldrig en plattmatch. Alltid trygg, placeringssäker och dominant i den kompakta försvarsmuren.

- Det har känts riktigt stabilt den här säsongen, men om det är min bästa säsong någonsin vågar jag inte säga, säger Patrik Rosengren.

Och så här tycker och tror "Bagarn" om...

... femteplatsen i halvtid.

- Vi är bra med när hösten börjar nu på måndag mot Elfsborg. Det är klart godkänt med tanke på alla skador vi dragits med. Det är betydligt roligare att vara med i toppen än att kämpa i botten.

... placeringen när allsvenskan är över i slutet av oktober.

- Även om flera lag har förstärkt sina trupper så brukar vi

i Kalmar alltid göra bra ifrån oss på hösten. Vi är fysiskt starka och vi ska vara med på den övre halvan.

... vårsäsongens bästa match.

- Den matchen jag minns bäst är den senaste mot Elfsborg. Det var stort och en härlig inramning. Synd bara att vi inte vann.

... Mathias Svenssons dobbar.

- Det gjorde faktiskt inte så ont men det som han gjorde är ändå oförsvarbart. Men det är överspelat nu.

... Barometerns filmaffisch om De omutbara i försvaret inför säsongen.

- Det var en riktigt rolig grej. Det blev mycket hallå och media kring det där. Vi lyckades hålla nollan i 634 minuter så vi levde väl upp till ryktet.

... Kalmar FF:s tråkstämpel.

- Tydligen spelar vi inte den sortens fotboll som alla vill ha. Men vi gör det vi är bra på och det är verkligen hela laget som gör framgången här i Kalmar.

... 48 allsvenska matcher men inte ett enda mål.

- Det är för svagt. I Mjällby blev det alltid ett par mål varje säsong på fasta situationer. Visst har jag varit nära men det är något som fattas. Jag har gjort ett mål sedan jag kom till Kalmar FF. Det var i en träningsmatch mot Kalmar AIK och det är kanske inte så mycket att skryta med.

... framtiden.

- Det är bara dagen efter match som det känns att man blivit äldre. Men det finns de som har det värre än jag. Jag kommer att spela i Kalmar FF den här säsongen och nästa. Jag har kontrakt med Kalmar ett år till.

... proffsryktena.

- Det klart man lyssnar på vad som finns men så länge det inte finns något konkret att ta ställning till så bryr jag mig inte. Det är inget som stör mig på fotbollsplanen. Det är bara Kalmar som gäller för mig.

... Mjällbys tunga vår i superettan.

- Jag har alltid spelat i Mjällby innan jag kom till Kalmar, så det är klart jag följer dem. Jag har sett två matcher på Strandvallen. Nu har de tydligen gjort klart med en ny målvakt från Tjeckien och jag hoppas de klarar kontraktet.

... Kalmar FF:s status i Fotbollssverige.

- Vi är på rätt väg. När man är med i toppen blir det ett större intresse och det tycker jag man märkt av den här säsongen. Det har varit mer tv och andra medier som varit intresserade av oss.

Vi reser oss från "Bagarns" gräsmatta som är välpepprad med kärnor från körsbärsträdet. Det blir inget bad med övriga familjen i dag. Det är nämligen bara någon timme kvar till dagens andra träningspass för en av allsvenskans bästa spelare.

Lasse Hansson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.