Världsklass när Charleroi slog KBTK

Charleroi var för bra.
Men Kalmar BTK bjöd på motstånd i värdsklass.
- Min bästa match, sade Kim Song Hui som slog Vladimir Samsonov när Kalmar BTK föll met Charleroi med 1-3 i Champions League.
Nyheter • Publicerad 4 januari 2003

För två år sedan spelade Kalmar BTK en stenhård match mot Charleroi på hemmaplan i Champions League.

Vladimir Samsonov avgjorde då genom att slå Kim Song Hui efter ett stenhårt skiljeset.

I går slog Charleroi Kalmar BTK igen - helt enligt planerna.

Men Kim Song Hui fick revansch.

Wahlgren föll

Efter att Magnus Wahlgren för första gången tagit stryk mot J-M Saive (0-3) klev Kim Song Hui in i hagen mot storfavoriten Vladimir Samsonov.

Vitryssen vann programenligt första set med 11-3 och det tredje med samma siffror. Men Kim fick med jämna mellanrum fäste med sin forehand, chansade lite från backhandsidan och hade plötsligt kvitterat till 2-2 i set i en match som höll mycket, mycket hög klass.

I det femte setet var det sedan Kalmarspelaren som tog initiativet. Segern såg säker ut vid 10-7, men först på sjunde matchbollen avgjorde Kim till sin egen stora glädje.

- Min bästa match. Det var första gången jag slog Vladimir Samsonov, säger Kim som fick massor av beröm från sin överman.

- Han spelade mycket bra. Det brukar bli jämnt mellan oss, för två år sedan var det jag som vann och nu var det hans tur. Jag spelade bra, det var okej att han vann, säger Samsonov.

Även Kalmar BTK:s lagledare Lennart Magnusson hade, av förklarliga skäl, en hel del positivt att säga om Kim Song Hui.

- Bara att få se Kims match hade varit värt entrébiljetten tio gånger om.

Rosvall imponerade

Kim Song Hui kvitterade alltså matchen och Henrik Rosvall inledde sedan respektlöst mot Patrick Chila. Kalmarspelaren hade 1-0 i set och 12-11 - i det läget ledde Kalmar BTK matchen.

Men fransmannen fick ordning på sitt spel och kunde relativt enkelt vända.

- Han var darrig. Hade Rosvall fått 2-0 vet man aldrig hur det här hade slutat, säger Lennart Magnusson.

I den fjärde matchen kunde sedan inte Magnus Wahlgren störa Vladimir Samsonov som enkelt manövrerade ut Lindsdalssonen och därmed fick revansch efter sin förlust mot Kim Song Hui.

- Vi gjorde en bra match - men det blev mycket jämnt. Det var viktigt att Patrick Chila lyckades vända sin match, säger Samsonov.

Jonas Kanje
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.