Ett brandskattat Hultsfred förlorade i går i handbolls-tvåan borta mot Örebro.
- Men jag tycker ändå vi gör en bra match, säger lagledaren Pär Carlford efter 31-34.
Nyheter • Publicerad 11 januari 2003

Hultsfreds HF kom till spel utan fem ordinarie spelare och med endast en linjespelare. Ändå gjorde laget en klart godkänd match mot Örebro, som inför matchen parkerade på platsen före HHF i tabellen.

Första halvlek var jämn och hemmalaget kunde gå till vila med en tvåmålsledning.

Men med en sekund kvar av första halvlek drog HHF på sig en utvisning - som skulle visa sig bli ödesdiger.

- Ja, för efter en minut i andra halvlek drar vi på oss ytterligare en utvisning och tvingas spela med fyra man, säger Carlford.

Ett faktum som Örebro utnyttjade till att rycka i målprotokollet.

Men Hultsfred gav inte tappt. Med ett par minuter kvar hade de jobbat sig i fatt och var endast en boll bakom - med bollen i ägo.

- Men så gör vi ett slarvigt uppspel och de kunde gå i från till två bollar i stället, säger Carlford.

Och närmare än så kom man aldrig. Samtliga spelare förtjänar ett plus för en fin kämpainsats. Extra plus till Daniel Sörensen och Olof Eriksson som tillsammans svarar för mer än hälften av HHF:s mål.

I dag väntar en ny bortamatch - nu mot GP från Eskilstuna.

Hultsfred: Daniel Sörensen 9, Olof Eriksson 7, William Carlford 4, Johan Söresen 4, Martin Lennström 4, Andreas Grahm 2, Johan Gustafsson.

Christian Gustafsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.