Ulf Throgen bryter kontraktet med Nybro

I går kväll bröt målvakten Ulf Throgen sitt kontrakt med Nybro Vikings.
- Jag fick två alternativ av Nybro. Spela med juniorerna eller bryta kontraktet. Klart jag är besviken på Nybros tillvägagångssätt, säger Ulf Throgen.
Nyheter • Publicerad 23 februari 2006

Morasonen Ulf Throgen har en skadefylld tredje säsong i Nybro bakom sig. Han har mestadels fått ta rollen som båsöppnare bakom Ola Nilsson.

Nybro Vikings har tydligt under säsongen visat att de inte litat fullt ut på andrekeepern Throgen.

Först lånade klubben in Christopher Heino-Lindberg från Färjestad och precis före det sista transferfönstret stängde den 31 januari värvade Nybro Christopher Nilstorp från Malmö Redhawks.

Då fick Ulf Throgen nog.

- De tyckte väl inte att jag räckte till. Jag fick ett erbjudande att gå till Osby och hade några timmar på mig att ta det beslutet. Jag tackade nej och sedan fick jag två alternativ av Nybro. Jag vill inte gå in på detaljer och kasta skit men jag kan säga att jag är besviken, säger Ulf Throgen.

Nybro Vikings sportchef Peter Aro säger att Ulf Throgen bara försvann från lagets träningar efter det att Nilstorp värvats och att han inte hörde av sig förrän i går.

- Vi fixade så han kunde spela i Osby säsongen ut men han blev sur och tyckte han fick för kort tid att ta beslutet. Han var inte glad åt läget som uppstod och jag kan väl förstå om Uffe tröttnat. Vi vill inte bråka om det här, säger Peter Aro diplomatiskt.

Tränaren Mikael Tisell säger att han egentligen inte har någon större koll på turerna om Ulf Throgen.

- Jag har hela tiden kört med öppna kort och talade tydligt om att vi kan komma att förstärka på målvaktssidan. Vi har spelat med de spelare som vi ansett vara de bästa, säger han.

27-årige Throgen vet inte hur han ska göra med sin framtida hockeykarriär. Ett alternativ kan vara Tranås som han lämnade för just tre säsonger sedan.

- Framtiden får utvisa hur det blir. Nybro är i alla fall ett avslutat kapitel för mig, säger han.

Lasse Hansson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.