Tungt för svagt Nybro

Flera bra chanser – men Nybro är ett lag helt utan flyt just nu. Efter förlusten i bottenmötet mot Ljungby har NIF fyra poäng upp till närmaste lag över kvalstrecket.
Nyheter • Publicerad 24 juni 2010

I en jämn första halvlek, där Nybro var väl så bra som Ljungby, var det ändå hemmalaget som fick sista ordet.

– Två av våra spelare gick på samma boll, men missade. Istället gick bollen till en av deras spelare som satte dit den, berättar NIF-tränaren Magnus Quist.

Och nästa mål lät inte vänta på sig – direkt i andra halvlek satte hemmalaget 2–0 efter ett långskott och en tilltrasslad situation.

Därefter flyttade Nybro upp och till slut lyckades man få in en reducering efter ett vackert anfall. Robert Björklund hade bara att slå in bollen i öppet mål efter ett precist inlägg från Petter Perhamn.

Glädjen blev dock inte långvarig – kort därefter slog Ljungby en djupledsboll mellan Nybros mittbackar som man utnyttjade på bästa sätt. NIF gick då ner på trebackslinje, men Ljungby svarade med att kontra in även 4–1.

– Sett till hela matchen är väl de det något hetare laget, men 4–1 är för stora siffror för att det ska spegla matchen. Vi får helt enkelt inte dit bollen just nu, säger Magnus Quist.

Fotbollstvåan

Ljungby IF-Nybro IF 4-1 (1-0)

Nybro: Robert Björklund.

Vikarie Reporter
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.