Tuff fortsättning väntar för Nybro

Effektivitet i en kvalserie.
Har du inte det, har du ingenting.
– Enkelt, vi måste sätta någon av våra chanser, säger Jarno Honkonen.
Nyheter • Publicerad 22 mars 2010

Det finns flera skillnader med att möta lag som Kiruna och de som kommer från en högre serie. Allsvenska lag bjuder på mindre och när chansen väl kommer måste du ta den.

– Det kändes aldrig som vi fick något övertag på dem. Men vi måste göra något mål på vi chanser vi ändå skapar, säger Jarno Honkonen.

Nybro fick totalt fyra chanser till spel i numerärt överläge och pucken låg och dansade på Rautios mållinje ett par gånger, men totalt sett i matchen hade Vikings svårt att komma in framför kassen och skapa riktiga farligheter.

– Jag tycker att de gjorde det bra, de styrde ut oss och vi hade svårt. Vi var inte riktigt där, säger Andreas Elofsson vars kedja med Linus Boström och Fredrik Näslund stod för det mesta offensivt.

Nu väntar två intressanta och mycket tuffa bortamatcher. Först Tingsryd i Dackehallen imorgon innan lång bussresa och Sundsvall på torsdag. Och tränaren Torgny Bendelin hymlar inte med vad som krävs för att hans lag ska vara med o leka i den här kvalserien.

– Det är nio matcher kvar, men vi måste upp på en annan nivå om vi ska vara med. Det här håller inte, så är det, säger Torgny Bendelin.

Henrik Eriksson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.