Titta - Nybro är bättre i år

Nybro Vikings har haft en trög höst.
Eller?
Jämför man med förra hösten är faktiskt årets lag snäppet bättre.
Nyheter • Publicerad 26 november 2003
Fredrik Persson blir överraskad när han får veta att Nybro Vikings i år har tagit fler poäng än vid samma tidpunkt förra året.ARKIVFOTO: ANDERS JOHANSSON
Fredrik Persson blir överraskad när han får veta att Nybro Vikings i år har tagit fler poäng än vid samma tidpunkt förra året.ARKIVFOTO: ANDERS JOHANSSONFoto: 

Efter de inledande 24 omgångarna i hockeyallsvenskan parkerar Nybro Vikings på nionde plats i tabellen med 27 poäng.

Fiasko, säger en del.

Misslyckande, säger andra.

En bit under de högt ställda förväntningarna är det möjligen – men faktum är att Gunnar Johansson inte presterat sämre än vad Lenny Eriksson gjorde förra säsongen vid samma tidpunkt.

Efter 24 matcher förra hösten låg Vikings på nionde plats i tabellen med 26 poäng. Målskillnaden då var 75–82.

Nu ligger laget på nionde plats med målkvoten 69–82.

Skillnaden är sex färre gjorda mål – men en poäng mer.

– Jaså? Ja, det var en liten överraskning för mig, erkänner backen Fredrik Persson.

– Men spelmässigt är vi definitivt inte sämre. Det som varit problemet är att vi haft svårt att sätta dit puckarna plus att vi alltid gjort minst en dålig period. Det är de små detaljerna som gjort att vi inte ligger högre.

Den lilla tydliga skillnaden mot ifjol är just målskyttet. Visserligen skiljer det bara sex mål mot ifjol, men det går att se varför.

Vid samma tidpunkt förra hösten hade exempelvis Jonny Ågren svarat för 14 mål. I år har han bara hittat rätt sex gånger.

Bland pålitliga målskyttar förra hösten fanns också Andreas Holfelt (8), Johan Arvidsson (7) samt sexmålsskyttarna Jonas Nilsson och Henrik Persson.

Årets målkung är mycket överraskande backen Fredrik Persson med sju fullträffar tätt följd av sexmålsskyttarna Jonny Ågren och Daniel Persson.

– Att jag leder interna skytteligan är en jätteskräll – även om det är kul. Det har studsat rätt för mig och fel för många andra, säger Persson.

När förra årets grundserie var färdigspelad slutade Nybro på åttonde plats i tabellen med 35 poäng. Det efter 28 matcher.

Årets serie är 32 matcher lång.

För att Nybro Vikings ska hålla statistiken mot ifjol krävs 40 poäng – laget måste alltså plocka 13 poäng på de återstående åtta matcherna.

Jörgen Ström
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.