Nybro Vikings förstärker från elitserien.
David Halvardsson, Timrå IK, är med på isen redan i kväll mot Halmstad.
- Ett lysande kap, säger Vikingstränaren Gunnar Johansson.
Nyheter • Publicerad 19 november 2003

När Erik Lewerström blev knäskadad mot Troja/Ljungby i söndags började Nybro Vikings titta på förstärkningar på backsidan. Efterforskningarna föll väl ut.

De närmaste tre matcherna lånar klubben David Halvardsson, 27, från Timrå.

- Det kommer inte någon trollkarl hit, men vad jag hoppas är att han ska kunna ta lite av en papparoll i laget. Han är inte så olik Erik Lewerström, en rejäl och stark back, säger Gunnar Johansson.

Halvardsson är ursprungligen smålänning och har HV71 som moderklubb. Han har ett antal elitseriesäsonger bakom sig i HV och Timrå.

Sex elitseriesäsonger

- Jag har ju spelat drygt tre säsonger i HV71 och sen är jag nu inne på min tredje säsong i Timrå så visst har jag varit med en del i elitserien nu, säger Halvardsson till nybrovikings.com.

Den här säsongen har han noterats för 14 matcher i Timrå men han har inte tagit någon ordinarie plats utan i stället lånats ut till Sundsvall hockey i norra allsvenskan där det har blivit fyra matcher.

- Det var nyttigt att få göra de matcherna. Att få matchas lite hårdare. Sen har det väl inte varit några större bekymmer i Timrå mer än att jag fått lite speltid, säger Halvardsson.

Som till att börja med alltså ska spela för Nybro Vikings i tre matcher.

- Det är både för vår skull och hans. Det finns ingenting som säger att han inte kan bli kvar hela säsongen, säger Gunnar Johansson.

Man kan ju i alla fall misstänka att David Halvardsson vill stanna till derbyt mot IK Oskarshamn i höst. i IKO spelar ju som bekant hans yngre bror Johan.

- Visst vore det kul att möta honom. Men vi får se hur det blir, säger David Halvardsson.

Under dagen ska Erik Lewerström genomgå en titthålsoperation i sitt skadade knä. Då framgår det hur länge han blir borta från spel. I övrigt ser det ganska ljust ut på skadefronten för Nybro Vikings. Martin Johansson hoppas på att vara med redan i kväll, Mikael Matsson började isträna på tisdagen och Miikka Jäske ska gå på is i morgon, torsdag.

Jonas Kanje
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.