Taggade för den stora fajten

IFK Kalmar ligger före i tabellen.
Men Lindsdal vann senaste mötet.
På måndag avgörs slaget om Kalmar på Guldfågeln Arena.
Nyheter • Publicerad 25 juni 2012
Lagkaptener i Kalmars båda division 1-lag; IFK Kalmars Elin Olofsson och Lindsdals Sofie Waller är laddade inför säsongens mest uppsnackade match.
Foto: Amelie herbertsson
Lagkaptener i Kalmars båda division 1-lag; IFK Kalmars Elin Olofsson och Lindsdals Sofie Waller är laddade inför säsongens mest uppsnackade match. Foto: Amelie herbertssonFoto: Amelie Herbertsson

– Alla vill väl vinna ett derby, säger Elin Olofsson, lagkapten i IFK Kalmar.

I år har Kalmar två damlag i Söderettan för första gången. IFK Kalmar har redan huserat där i några säsonger, medan Lindsdal är nykomlingen som tog steget upp inför i år.

På måndag är det dags att avgöra vilket som är Kalmars bästa damlag. Det är dags för det så kallade superderbyt.

– Det är en speciell känsla med derbyn. Man taggar till extra, man känner många i det andra laget och det är mycket prestige på spel, säger Sofie Waller, lagkapten i Lindsdal.

– Det är klart att det blir speciellt, men det är också viktigt att komma ihåg att det bara är en i raden av väldigt många matcher, säger Elin Olofsson.

Matchen har snackats upp till superderbyt. Blir det mer nervöst och mer press?

– Jag tror det är olika från person till person hur man hanterar det. Jag tycker det är kul att spela den här typen av matcher, säger Olofsson.

– Men på måndag pirrar det säkert lite extra i magen, säger Waller.

Sofie Waller och Elin Olofsson får order av fotografen att se grymma ut på bilden, men båda har svårt att hålla sig för skratt. På matchdagen kommer stämningen att vara annorlunda.

– Utanför planen har vi en bra nivå, man vet ju vilka de flesta är. Men på planen är man inte vänner, säger Sofie Waller.

Blir det extra tufft spel i kväll?

– Jag tror inte det, men det beror på hur matchen utvecklar sig. Blir det en kampmatch så ställer man in sig på det, säger Olofsson.

Psykningar - blir det extra mycket av sådant?

– Det är inte så typiskt tjejer, säger Olofsson.

– Jag personligen tjabbar inte alls. Jag använder min energi till annat, säger Waller.

Lindsdal vann det senaste mötet – en träningsmatch i våras med 4–2. Vad betyder det nu?

– Ingenting i dagsläget. Det är helt nya förutsättningar, en helt ny match, till viss del nya spelare. Det går inte att jämföra överhuvudtaget, säger Sofie Waller.

– Det betyder inget för oss heller, säger Elin Olofsson snabbt.

Vad blir slutresultatet i kväll då?

– 2–0 till oss, säger Elin Olofsson, men Sofie Waller kontrar:

– Nej, jag tror det blir 2–0 till oss, säger hon.

Lotta Nyberg
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.