Svensson vet att andra året är tuffare

Utdömda inför denna säsongen. Kanske seriefavoriter inför nästa.
– Det ska bli intressant att se hur vi klarar att hantera en ökad press, säger tränaren Lasse Svensson.
Nyheter • Publicerad 10 november 2010

Att ta sikte på allsvenskan kändes knappast realistiskt för ett år sedan då IFK Kalmar var nykomling i söderettan med en historik av jojoåkande mellan ettan och tvåan.

– De flesta tränare tippade inför säsongen att vi skulle åka ur. Jag tror vi hade lite nytta av det. Andra året brukar vara tuffare om man lyckats året innan, säger Lasse Svensson.

Föreningens mål är att tillhöra toppen även 2011 för att ta steget upp 2012.

– Klart det känns inspirerande att föreningen vill satsa. Samtidigt är det mycket som ska klaffa för att vi ska gå upp. Många av tjejerna gjorde i år sin första säsong i ettan och det ska bli intressant att se hur vi klarar att hantera en ökad press, säger Svensson.

Jobbet med att sy ihop truppen för 2011 pågår för fullt. Skyttedrottningen Mamy Ndiaye är klar liksom supertalangen Linnea Johansson samt Anna Gustavsson och Malin Sjöndin. Två nyförvärv är också klara – Elsa Karlsson från Rödsle och Malin Andersson från R/M.

– Vi jobbar med ett eller annat etablerat namn också. Vi får se om vi lyckas, säger Lasse Svensson.

Jörgen Ström
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.