Svante Samuelsson till Kalmar FF

Svante Samuelsson har skrivit på ett tvåårskontrakt med Kalmar FF.
- Det kändes rätt att lämna AIK och då var det Kalmar FF som gällde, säger den 31-årige mittfältaren.
Nyheter • Publicerad 24 november 2003
Svante Samuelsson är tillbaka i Kalmar FF. Sedan han lämnade klubben 1993 har han spelat i Örgryte, norska Brann och senast AIK. Foto: Lars Johansson
Svante Samuelsson är tillbaka i Kalmar FF. Sedan han lämnade klubben 1993 har han spelat i Örgryte, norska Brann och senast AIK. Foto: Lars JohanssonFoto: 

Det har varit på gång en tid och nu är det alltså helt klart. AIK:s mittfältare Svante Samuelsson lämnar Solnaklubben och skriver på för Kalmar FF.

Det handlar alltså inte om något lån utan AIK släpper Samuelsson trots att han har två år kvar på kontraktet. De exakta villkoren har dock parterna bestämt sig för att hemlighålla.

- Vi hade aldrig haft ekonomi att köpa loss honom, säger Ronny Nilsson.

- Vi har legat väldigt lågt, men när Svante och AIK kom överens var det bara att slå till, fortsätter KFF-ordföranden.

Svante Samuelsson har hela säsongen haft svår att ta en plats i Richard Moneys startelva och tankarna på att lämna klubben har kommit under hösten.

Samma besked

- Jag fick ju spela väldigt lite och efter säsongen hade jag ett snack med tränaren och det var samma besked då - att jag skulle få lite speltid. Det kändes rätt att lämna AIK och då var det Kalmar FF som gällde, säger Svante Samuelsson.

Det har talats om att du har varit utfryst i AIK. Hur har sista tiden varit där?

- Så farligt har det inte varit, men visst har det varit en speciell situation. Samtidigt vet man att det kan vara på det här viset. Jag tycker att jag har hanterat det ganska bra.

Du har sett Kalmar FF ett antal gånger de senaste åren. Vad säger du om laget?

- Jag tycker egentligen att det har sett bra ut både i Superettan och allsvenskan, det är väl egentligen bara målskyttet som saknats.

Vad är avgörande för att Kalmar FF ska kunna etablera sig i allsvenskan?

- Det viktigaste blir att bygga en stark grupp. Det blir avgörande för att hänga kvar.

Vad talar för att ni ska lyckas?

- Det känns som om de flesta börjar få allsvensk rutin, både bland spelarna och i klubben. Nu gäller det bara att vi kan göra det här på ett bra sätt också.

Svante Samuelsson är gift med Ronny Nilssons dotter Mia och paret flyttar till sitt nyrenoverade hus i Kalmar runt jul. Trots att Samulesson är från västkusten blir det alltså lite som att komma hem.

- Jag känner mycket folk i stan och har många kompisar här. Det ska bli kul att träffa dem lite oftare.

Jonas Kanje
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.