Stress – det största hotet mot Algotsson-Ostholts guldjakt

Plötsligt var alla på plats i pressrummet i Greenwich Park, SVT, TT, Dagens Nyheter, kvällstidningarna och Sydsvenskan. Samtliga inom svensk media hade fått det klart för sig.
Nyheter • Publicerad 31 juli 2012

Sara Algotsson-Ostholt är ett lika stort hopp om en svensk medalj i detta OS som någon annan.

Idag rider hon om guldet i fälttävlan. Nu är hon den som är jagad och det med all rätt.

Hon är favorit inför sista dagen och har alla möjligheter att fixa det här.Wega är en mycket bra hopphäst, bättre än de flesta här och kanske framför allt mycket bättre än tyskan Ingrid Klimkes Butts Abraxxas som hon delar ledningen med.

Det som kan förstöra medaljdrömmen är om Wega blir stressad. Hon har haft en benägenhet att bli det när uppståndelsen blir för stor, när ljudnivån blir för hög.

Och om hon blir det när hon kommer in på arenan i?dag så spelar det ingen roll hur duktig du är som ryttare. Det är svårt att göra något åt det då.

Greenwich kommer att koka i dag, hemmanationen Storbritannien slåss om guldet i lagtävlingen och Sara och Wega hoppar direkt efter hemmaprinsessan Zara Phillips som får publiken att gå i spinn.Om de klarar att stå emot det trycket.

Om de klarar att hålla nerverna under kontroll.

Då blir tisdagen den 31 juli en klassisk dag.

Henrik Eriksson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.