Spelarnas val stannar

Leif "Kalle" Karlsson fortsätter som tränare för Stjärnan.
På spelarnas begäran.
- Ett markant spelarstöd gjorde att jag tog beslutet att fortsätta ett år till, medger "Kalle".
Nyheter • Publicerad 9 december 2005

Mycket har hängt i luften sedan Stjärnan åkte ur elitfyran.

Tre av lagets bästa spelare - anfallsduon Torbjörn Rampeltin och Andreas Lövgren (båda Mönsterås Gif) samt målvakten Peter Jansson (Fårbo) - har försvunnit till andra klubbar.

Det har även varit osäkert vem som ska träna Påskallavikslaget.

Tränarfrågan löst Men nu är i alla fall tränarfrågan löst.

Det blir en fortsättning för Leif "Kalle" Karlsson.

- Jag hade väl nästan tänkt sluta, men ett markant spelarstöd gjorde att jag tog beslutet att fortsätta ett år till, berättar han.

Ni tappar några tunga namn?

- Att Torbjörn inte stannar var väntat, det visste jag egentligen redan i september. Det är inte mycket att säga om, han har gjort så mycket bra för klubben under de fyra åren han varit hos oss. Andreas övergång är heller inte så jätteöverraskande. De är jobbarkompisar och gillar att spela ihop. Och att Jansson går tillbaka till Fårbo är väl heller inte så konstigt nu när vi kommer att spela i samma serie.

Klart, enligt "Kalle", är dock att viktiga kuggar som Nehat Jashari, Mirza Mehmedovic, Toni Trajcevski och Anton Skedebäck stannar.

- Dessutom hoppas vi att både Alexander Ljung och Johan Blad, som inte spelade en enda match i år, ska vara speldugliga till våren.

Nyförvärv från Fårbo När det gäller nyförvärv har Stjärnan fått en påskrift så här långt: Fårbos 27-årige målvakt Daniel Gustavsson.

- Det kändes ganska naturligt att ta kontakt med honom när Jansson gick till Fårbo. Jag tränade Daniel när han var ung i Björnhult och då var han en väldigt lovande målvakt, säger "Kalle".

Han sticker inte under stol med att nya anfallare står högst på önskelistan.

- Visst är det så, det är ju framåt det försvunnit folk. Men forwards växer inte på träd. Vi jobbar på ett par namn, men det är bonus om det löser sig. Annars får vi lösa det med lite omdisponeringar. Vår ambition är att satsa på våra yngre spelare och att försöka etablera oss i fyran med så många egna produkter som möjligt.

Jan Brunby
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.