Spänd start för Algotsson

Ingen katastrof, men heller inte bra.
Linda Algotsson hade önskat mer av OS-starten.
– Vi genomled den, säger Algotsson efter dressyren.
Nyheter • Publicerad 28 juli 2012
Det blev en tuff start för Linda Algotsson och hennes La Fair när OS i fälttävlan inleddes med dressyren på lördagen.
Det blev en tuff start för Linda Algotsson och hennes La Fair när OS i fälttävlan inleddes med dressyren på lördagen.Foto: Tobias Röstlund / SCANPIX

Hon hade hoppats att kunna gå under 50. Det blev precis under 60. Linda Algotsson med La Fair hade drömt om en bättre OS-start.

– Hon (La Fair) var lite ofokuserad och det märkts att hon blev påverkad och spänd av omgivningarna här. Den här inramningen är helt ny, säger Algotsson.

40-åringen såg Linda inte helt nöjd ut efter ritten, som gav 59,8 straff och en åttonde plats av de då tio startande. De stora missarna skedde främst i bytena.

– Hon har inte så lätt för att byta tidigare, men det har fungerat bättre än det gjorde nu. Idag fungerade inte kommunikationen mellan oss säger Algotsson.

Den andre svensken som red sin dressyrdel under lördagen, Ludwig Svennerstål, gjorde det mycket bra med 43,7 straff.

I morgon, söndag, rider de övriga svenskarna med Sara Algotsson-Ostholt i spetsen sin dressyr.

Henrik Eriksson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.