Soligt genrep av Kalmar FF

Både Fabio Augusto och Cesar Santin fanns med när Kalmar FF spelade årets första träningsmatch mot Mjällby. Brassarna visade dessutom fin form inför kommande Royal League-spel.
Matchen vann Kalmar FF med 2-0.
Nyheter • Publicerad 6 februari 2006

Träningsmatchen mot Superettanlaget Mjällby var inte bara en vanlig träningsmatch utan också ett genrep inför de två kommande Royal League-mötena på dansk mark.

Och även om matchen inte blev någon riktig värdemätare fick Kalmartränaren Nanne Bergstrand flera positiva besked, framför allt av de båda nykontrakterade brassarna som visade att deras höstform inte tagit allt för stor skada av semesterveckorna i Brasilien.

Santin på topp Cesar Santin spelade på topp under den första halvleken och gjorde det bra. Brassen nickade också in halvlekens enda mål efter framspelning av Fredrik Petersson, knappt tio minuter innan paus.

Cesar Santin byttes ut i halvtid för att sedan avlösa just Fredrik Petersson som yttermittfältare med knappa kvarten kvar att spela.

- Cesars första halvlek som forward var väldigt bra. Han sprang och arbetade så som vi sagt till honom att göra. Däremot tycker jag inte att han fungerade lika som yttermittfältare, säger Nanne Bergstrand.

Fabio växte Fabio Augusto spelade 90 minuter och växte ju längre matchen led. Augusto jobbade hårt från sin yttermittfältsposition och försökte sig även på en del avslut utifrån.

Shpetim Hasani, som spelade på topp under den andra halvleken, gjorde Kalmars andra mål i den 69:e minuten. Framspelningen där stod unge Rasmus Elm för.

- Det är kul att se att Rasmus Elm fortsätter att utvecklas i positiv riktning. Han gör en gedigen insats idag och är inblandad i båda målen, säger Nanne Bergstrand.

Mycket boll Kalmar FF hade mycket boll under hela matchen och framför allt under den andra halvleken hade Mjällby svårt att etablera något eget spel.

Efter Kalmars 2-0 dog dock matchen och sista kvarten var mer av en transportssträcka mot slutsignalen.

- Jag tycker att vi visar bra inställning och har bra intentioner i 75 minuter, men med för mycket tekniska fel, säger Nanne Bergstrand.

- Vi släpper bara till en situation under hela matchen och det är en kontring som Petter (Wastå) gör en bra räddning på. Försvarsspelet var mycket bra.

Förutom de som spelade mot Mjällby är Joachim Lantz, som avstod spel i lördags på grund av magsjuka, och Jonas Fried, fotledsskada, aktuella för spel mot Bröndby på söndag.

KFF: Cesar Santin (36), Shpetim Hasani (69).

Kalmar FF:s startelva: Petter Wastå - Daniel Pettersson (Niklas Kaldner, 46), Patrik Rosengren, Tobias Carlsson, Mikael Eklund - Fredrik Petersson (Cesar Santin, 75), Henrik Rydström, Rasmus Elm (Mikael Blomberg, 46), Fabio Augusto - Cesar Santin (Shpetim Hasani, 46) och Lasse Johansson (Rasmus Elm, 68).

Magnus Johansson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.