Segern kostade mer än den smakade för Vikings

En seger som kostade mer än den smakade.
Och som bara gav två poäng.
- Det är för dyrbart att tappa den här poängen, säger Marcus Olsson.
Nyheter • Publicerad 30 november 2006
Jonny Ågren - tvåmålsskytt mot Huddinge.
Jonny Ågren - tvåmålsskytt mot Huddinge.Foto: 

Nyförvärvet från Malmö avgjorde blott tjugo sekunder in i sudden death, men hade mycket svårt att glädjas åt att bli matchhjälte.

Vikings hade 4-2 i början av tredje perioden men tre mycket viktiga poäng blev bara två mot jumbon Huddinge igår.

- Visst, det är bra att ta bonuspoängen, men det är en besvikelse att vi inte tar tre idag. Det här är en match som vi bara måste vinna, säger Olsson.

Han var en av få som inte verkade ha ont efter matchen. Skadeläget håller på att bli smått parodiskt i Vikingslägret. Juha Silvander och Bobby Willimas saknades sedan tidigare.

Efter den här matchen hade Samu Isosalo, Erik Lewerström, Jonny Ågren, Mikael Mattsson, Henric Gustavsson, Elias Fälth, Jussi Savolainen och Richard Gynge krämpor efteråt.

Isosalo knäskadad Värst verkar det helt klart vara med Isosalo som hjälptes av isen i andra perioden med en misstänkt allvarlig knäskada.

Efter underläge efter första perioden, 1-2, vände Jonny Ågren matchen på drygt två och en halv minut i mitten av andra. Dessförinnan hade Richard Gynge satt en straff klockrent i stolpen efter att Andreas Elofssons mål snöpligt, men enligt regelboken, blivit bortdömt för att målet flyttats ur sitt läge.

Det såg ut som att Vikings skulle kunna gå mot en säker trepoängare, framförallt när Jarno Honkonen gjorde sitt andra mål för kvällen i början av tredje.

Men Vikings var inte bra igår.

Huddinge tog över totalt i tredje och kunde åka hem till Stockholm med en välförtjänt poäng efter att ha kvitterat först till 4-4 och gjort 5-5 med knappt tre minuter kvar att spela.

- När vi gjorde 4-2 så kände det betydligt lugnare, men de kom ut riktigt taggade i sista och vi var inte riktigt med på det. Det var lite synd att vi tappade så mycket i sista, vi ska vinna den här matchen, säger Jonny Ågren som också fick hjälpas av isen i tredje men som kom tillbaka spelade på slutet, trots smärtor i knät.

- Det gjorde riktigt ont och jag vet inte vad som är fel. Det är på utsidan av knäet som smärtan sitter, säger Ågren.

Time out Vikings tog time-out med en knapp minut kvar att spela av ordinarie tid och skapade tryck i matchens slutskede. Jarno Honkonen fick chansen, men skottet gick två meter utanför.

Det var symptomatiskt för läget i Vikings just nu.

- Så dåligt, hade jag tittat upp så var Hjalle (Erik Hjalmarsson) helt fri på bortre. Men vi förlorar den här matchen i vår egen zon. Vi är för stirriga och vill ta pucken direkt när de har den. Antti har ju ingen chans i målet när de kommer två mot noll. Vi måste lugna ner oss lite, i sarghörnen gör de inga mål, säger Jarno Honkonen.

Henrik Eriksson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.