Sara Algotsson-Ostholt i VM-ledning

En kanonstart.
Sara Algotsson-Ostholt leder unghäst-VM efter dressyren med Mrs Medicott.
– Hon gjorde det jättebra, säger Sara Algotsson-Ostholt.
Nyheter • Publicerad 23 oktober 2010
Sara Algotsson-Ostholt leder unghäst-VM efter första dagen med sin Mrs Medicott.
Sara Algotsson-Ostholt leder unghäst-VM efter första dagen med sin Mrs Medicott.Foto: Daniel Johansson

Ryttaren från Körningsven och hennes Mrs Medicott är i topp i unghäst-VM i fälttävlan för sexåringar efter första dagen. Dressyren fungerade perfekt och resulterade i 72,22 procent och 41,70 straffpoäng.

– Hon gjorde det hon skulle, det fungerade mycket bra. Det är en hopphäst från början och hon har börjat med fälttävlan nyligen och är inte så rutinerad än, säger Algotsson-Ostholt.

Nu väntar en mycket tuff terrängritt i dag, innan tävlingen avslutas med hoppningen på söndag. Lyckas ekipaget i dag, så ser det mycket lovande ut.

– Det är en väldigt lång bana som tar ungefär nio minuter att rida, hon är van vid att rida banor som ungefär sex minuter att ta sig runt så vi kommer att få kämpa oss igenom den, säger Sara Algotsson-Ostholt.

Henrik Eriksson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.