Säkert men ologiskt

Onsdagskvällen i Victoriahallen var allt annat än logisk.
När Nybro Vikings spelade som bäst missade laget alla chanser men när Halmstad tog över – då avgjorde hemmalaget.
Nyheter • Publicerad 28 oktober 2010
Foto: Mats Holmertz
Foto: Mats Holmertz
Foto: Mats Holmertz
Foto: Mats Holmertz

– Det är inte ovanligt att man får mål retoraktivt i ishockey. Jag är väldigt nöjd med vår första och sista period. Halmstad var bättre i den andra. När vi gjorde 1–0 i andra perioden tappade vi matchen helt och hållet, säger Nybrotränaren Torgny Bendelin.

Efter att senast blivit nollade av Kungälv var det precis som Bendelin efterlyst ett gäng revanschsugna Nybrospelare som tog isen i besittning.

Med hjälp av ett par Halmstadsutvisningar i första perioden bestämde hemmalaget allt på isen. 19-årige Mattias Pettersson i gästernas mål gjorde förmodligen sitt livs bästa period då han på de mest spektakulära sätt räddade 19 skott.

Efter den mållösa första perioden var det Halmstad som fick äga matchen. Marcus Bengtsson drog från nära håll upp pucken i ribban så det sjöng i hela hallen.

– Där hade vi tur, säger Daniel Palmqvist, som i mittperioden verkligen storspelade.

Men när Halmstadsspelarna fick energi under skridskorna så var det Nybro som målade. Fredrik Näslund satte både 1–0 och 2–0 och Rasmus Johansson placerade från backposition trean i slutet av andra perioden.

– Jag tycker ändå vi hade bra kontroll på hela matchen. Grejen när man möter lag som Halmstad är att de aldrig ger upp. De kämpar för sin heder hela tiden och det finns inga lätta matcher, säger Daniel Palmkvist.

Palmkvist har nu vaktat målet i fyra av de 13 spelade matcherna och hållit nollan i två. Med bara totalt 18 insläppta mål är Nybro serien i särklass försvarsstarkaste lag.

– Vi är två bra målvakter och det är många matcher som ska spelas. Det är upp till tränaren att välja vem som ska stå. Jag kan bara göra mitt bästa hela tiden, säger Daniel Palmkvist.

Halmstads tränare Jens Larsson menade att hans lag fick matchen lite dit man ville.

– Vi klarade oss med nöd och näppe i första perioden. I andra hade vi chanserna men mot ett så pass bra lag som Nybro måste man sätta dem.

Nybro Vikings 5 (0, 3, 2)

Halmstad 0 (0, 0, 0)

Lasse Hansson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.