Säker svensk seger

Sverige gick inte på någon mina mot Brasilien, som var nära att välta favoriten Danmark i tisdags.
Det blev seger med 29-21 (12-12).
Men den tredje gruppmatchen i handbolls-VM började darrigt
Nyheter • Publicerad 24 januari 2003

Det låste sig direkt för svenskarna, och det var med nöd och näppe som de räddade hem oavgjort i pausen. Även om brasilianarna var kvicka, fyndiga och sköt bra så är det faktiskt en lilleputtnation i handboll.

Svenskarna kämpade. Och när det lossnade på slutet och brassarna gick på knän glimtade spelglädjen till. Man kan aldrig räkna ut det svenska handbollslandslaget.

- Nä, det vore dumt att göra. Det här kan sluta hur som helst. Bara vi kommer över krönet, sade målvakten Tomas Svensson.

Just nu och sedan flera veckor letar Sveriges handbollslandslag efter självförtroende. Förlusterna i träningslandskamperna har satt sina spår.

- Det märks lång väg att vi inte har det självförtroende som krävs. Vi spelar bra fram till lägena, men så tvekar vi och luckan täpps igen. Försvaret går hyfsat men hade vi varit hundraprocentiga så hade Tomas tagit fem-sex bollar till, sade Magnus Wislander.

- Vi har hamnat i en svacka som vi har svårt att komma ur trots att vi är många som varit med länge. Men det är bara att slita och ge järnet, så slappnar vi av och så kommer handbolls-kunnandet.

Tomas Svensson i målet visade glöd. När Mathias Franzén satte 25-19 (passning Stefan Lövgren) var tvåpoängaren säkrad. Lugnet infann sig på den svenska avbytarbänken.

- De gamle är trögstartade, sade förbundskaptenen Bengt Johansson och njöt. ()

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.