Rysarseger för Alstermo

18–10 i paus. 26–25 efter full tid.
– Onödigt spännande. Men handboll ska vara spännande, sade Tomas Lundberg, Alstermos tränare.
Nyheter • Publicerad 25 oktober 2010
Djurgården fick en sista chans till kvittering men Alstermo höll undan och kunde till slut vinna med 26?25.Foto: Lars-Göran Rydqvist 
Djurgården fick en sista chans till kvittering men Alstermo höll undan och kunde till slut vinna med 26?25.Foto: Lars-Göran Rydqvist Foto: Sporten

Laget från den lilla orten.

Mot laget från huvudstaden.

Alstermo mot Djurgården.

Men också ett möte mellan två nykomlingar (Djurgården vann 19 av 20 matcher i norrettan förra säsongen).

När det väl blev dags för avkast i Grytan var det ett hett lag på banan: Alstermo. Hemmaspelarna gjorde tidigt 3–0. Djurgården närmade sig till 5–4 innan hemmalaget ryckte med sex raka mål.

Ett aggressivt försvar tvingade Djurgården till misstag och att ta avslut i fel lägen. Det renderade i att Torbjörn Jacobsson inte släppte in något mål på närmare nio minuter. Samtidigt som effektiviteten var otroligt bra framåt.

Hela åtta spelare i Alstermo hamnade nämligen i målprotokollet i första halvlek.

– Vi spelade bra i första, dock lite sämre i slutet, men framförallt var det ett bra försvarsspel, konstaterade hemmatränaren Tomas Lundberg.

Efter första halvlek fanns inga som helst tendenser på att storstadslaget skulle få med sig poäng hem, men något hände när andra halvlek blåstes i gång. Alstermo slarvade direkt och ett mer inspirerat Djurgården satte två bollar till 18–12.

De rödvita höll förvisso jämna steg fram till 20–14, men därefter blev det sämre igen.

– Vi blev stirriga och det smög in sig någon rädsla. Vi var inte så rejäla som i första, gick inte dit och blev bekväma. Defensiven höll inte och vi blev lockade att gå ut, sade Tomas Lundberg.

Bortkastade bollar, usla avslut, dåligt passningsspel och ett offensivare bortaförsvar gjorde att Djurgården kontrade sig till ställningen 20–18. Som blev 22–20.

– Vi fick ordning på försvaret och de fick jobba mer för sina mål, tyckte Alstermos tränare, som dock ändå fick se Djurgården krypa ända fram till 26–25 i slutet.

Var du nervös att de skulle kvittera?

– Både ja och nej. Men det hade inte varit rättvist om det hade blivit lika.

(Barometern-SMP)

Alllsvenskan, handboll

Alstermo IF-Djurgårdens IF 26-25 (18-10)

AIF: Johan Svensson 6, Jan Hagman 6, Mikael Blom 4, Peter Allgurin 3, Jonas Jonasson 3, Jonas Holmström 2, Anton Williamsson, Filip Bengtsson.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.