Nyheter • Publicerad 13 januari 2003

NYBRO. 2002 var ett dystert fotbollsår.

För nästan alla våra lokala "elitlag".

2003 har inte börjat bättre - i Nybro Opens elitfinal möttes Östers IF och Oskarshamns AIK.

Lindsdals IF trillade boll bäst - fram till semin mot Öster (0-2). Och Nybro IF föll på straffar i sin semi. I och med att publiklagen försvann så blev det en avslagen och småseg final.

En final som Daniel de Stefano nästan på egen hand avgjorde. Öster, som hade med sig sju a-truppsspelare till Nybro, var till slut det bästa laget.

Öster klart bäst

Med lirare som målskytten Denis Velic, mittfältaren Peter Gitzelov (son till Alexander), målvakten Peter Kennfors, backen Marcus Jonsson, samt då hjälten Daniel de Stefano, var Öster ett par klasser bättre än de övriga lagen.

I finalen mot Oskarshamns AIK satte Daniel de Stefano två snabba mål. OAIK kunde förvisso reducera, men när Peter Gitzelov satte 3-1 kändes matchen död. OAIK gav dock aldrig upp och kunde åter reducera (Andreas Johansson), men var aldrig nära att sätta en kvitteringsboll. Öster var alldeles för täta bakåt.

- Jag tyckte det var en betydligt bättre turnering i år. Vi fick bättre motstånd, analyserar Denis Velic som avgjorde finalen i fjol.

Det kändes som ni bjöd in OAIK i finalen?

- Ja. Det gjorde vi, vi slappnade av. Men samtidigt var det många trötta ben, turneringen är lång.

OAIK-tränaren Kent Niklasson var inte speciellt besviken efter finalförlusten:

- Vi gick bort oss lite för lätt i början. Det avgjorde. Men som helhet är jag ändå helnöjd med turneringen.

Thörnström bäst i OAIK

OAIK, som hade sin bäste spelare i femmålsskytten Peter Törnström, fick 7 500 kronor för sin insats i helgen.

2002 var som sagt ett dystert fotbollsår för våra lokala lag. Lindsdals IF var undantaget och även i helgen så var LIF regionens bästa lag. De svart-gula vann sin grupp överlägset och slog då bland andra mästarna Öster (3-1). Laget med säkre målvakten Göran Bexell går mot en ny intressant säsong i trean.

ulrik sandebäck

Ulrik Sandebäck
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.