Rimbo gav Alstermo bakläxa

Alstermo var i snitt 10 centimeter längre och tio kilo tyngre än sina motståndare.
Men juniorlaget Rimbo var snabbare och smartare och gav Alstermo en rejäl lektion som förlorade med 29–32 (13–15).
Nyheter • Publicerad 11 oktober 2010
Mikael Bloms gjorde åtta mål mot Rimbo, men Alstermo förlorade ändå hemma i Grytan mot nykomlingen Rimbo.
Mikael Bloms gjorde åtta mål mot Rimbo, men Alstermo förlorade ändå hemma i Grytan mot nykomlingen Rimbo.Foto: Anders Johansson

Alstermo hade kört specialträning hela veckan för att vänja sig vid Rimbos luriga spelfilosofi. Trots det gav Norrtäljelaget Rimbo Alstermo en rejäl baxläxa med ett extremt offensivt försvarsspel och väloljade offensiva kombinationer.

– Egentligen ska vi vinna den här matchen. De är skickliga, i andra halvlek kändes de som att de mest fick stå och bolla, men de gjorde det riktigt bra, säger Lundberg.

Rimbo ryckte till sig ett par bollars ledning tämligen omgående. Först i mitten av andra halvlek lyckades Alstermo komma ikapp. Med ungefär fem minuter vid ställningen 27–27 kom Alstermos gyllende läge. Rimbo drog då både på sig en utvisning och en straff.

Men istället för att rycka så tappade Alstermo allt. Jan Hagman missade straffen och Rimbo gick ifrån till 31–28. Då gav den fanatiska hemmapubliken upp och gick hem med en djup suck. Rimbospelarna jublade över sin första seger i allsvenskan som om de vunnit SM-guld.

Mål Alstermo: Mikael Blom 8, Jan Hagman 8(3), Johan Svensson 3, Emil Åberg 3, Filip Bengtsson 2, Anton Williamsson 2, Peter Allgurin, Jonas Jonasson, Jonas Holmström 1 vardera.

Johan Larsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.